Yoni release

Wat is yoni release?
Het woord yoni komt uit het Sanskriet en betekent vagina of vulva. Release komt van het engelse ‘to release’ en betekent bevrijden, loslaten, ontspannen.

Een yoni release richt zich op het losmaken van blokkades in het bekkengebied. Hiermee wordt bedoeld dat het weefsel, en dan specifiek de spieren en fascie (bindweefsel), wordt aangeraakt met technieken die zorgen voor ontspanning en doorbloeding. Het bekkengebied omvat de lage buik/schaambot, liezen, buitenkant van de yoni, bekkenbodemspieren en de binnenkant van de yoni.

Blokkades ontstaan door verschillende oorzaken, waaronder stress/spanning, trauma, (onprettige) seksuele ervaringen, beperkende gedachten en patronen, vastgezette emoties. Het weefsel raakt verhard, verkleeft, wordt pijnlijk of verdoofd.

Hoe verloopt een sessie?
We beginnen met een (uitgebreide) intake, ik geef je informatie over de yoni en leg uit hoe de release zal gaan. Dan masseer ik je lichaam voor korte tijd om je te ontspannen en meer in verbinding met je lichaam te brengen en zo kun je vast wennen aan mijn handen. Dan volgt de release, waarbij eerst rond het bekken en de buitenkant van de yoni aangeraakt wordt en vervolgens de binnenkant van de yoni. Elke stap wordt pas gezet als jij daar een duidelijke ‘ja’ bij voelt. We bespreken de sessie na en ik geef je adviezen en tips of oefeningen om thuis mee verder te gaan (eventueel met je partner). Ik besteed er veel aandacht aan voor jou een veilige setting te creëren, zodat jij je kunt overgeven aan wat er zich aandient in de sessie.

Voor wie is een yoni release?
Voor iedereen met een yoni is een yoni release goed. Het vertelt over hoe het is met je yoni en brengt je daarmee bewustzijn over een belangrijk gebied in jou lichaam.

Wat kunnen de effecten zijn van yoni release?